Története második legrosszabb vb-szereplésével megy az olimpiára a férfi pólóválogatott

2024. február 17. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Címvédőként érkezett, végül a hetedik helyet szerezte meg a férfi vízilabda-válogatott a dohai világbajnokságon, amelynek szombati helyosztóján ötméteresek után 18-16-ra nyert Montenegró ellen. Ezzel Varga Zsolt csapata története (holtversenyben) második legrosszabb vb-szereplését zárta, 2022-ben, Budapesten volt még hetedik a pólócsapat a budapesti vb-n, míg 1986-ban, Madridban a kilencedik helyet szerezték meg. Párhuzam a 2022-es vb-vel, hogy ott is Montenegró ellen kellett megszerezni a hetedik helyet, de akkor jóval gólszegényebb mérkőzésen sikerült ez, a vége 8-6 lett.

Az MTI beszámolója szerint a magyar csapat Vigvári Vince lefordulásából szerezte meg a vezetést, de Montenegró válaszolt Marko Mršić akciógóljával. Zalánki Gergő, a 2023-as év legjobb férfi játékosa egy remek lövéssel visszavette a vezetést. A csapatok folyamatosan váltották egymást a gólszerzésben, egy elhibázott montenegrói ötméteres és Jansik Szilárd gólja után akár kétgólos előnnyel is jöhetett volna a második negyedik, de a montenegróiaknak mindössze 11 másodperc is elég volt az akciógólhoz, ami után hallani is lehetett az elégedetlenkedést a magyar kispadról.

A második negyedben folytatódott a szoros küzdelem, némi montenegrói fölénnyel, így a szünet 6-6-os állásnál jött el. A félidő után Fekete Gergő emberelőnyből lőtt hatalmas gólt, majd két góllal is meglépett a magyar válogatott, hogy aztán Montenegró egy percen belül két gólt szerezve egyenlítsen a negyed végén. Az utolsó játékrészben 32 másodperc elteltével Vlado Popadić talált be (harmadszor), ezzel Montenegró a meccs során először vezetéshez jutott. Ezután megint sikerült fordítania Varga csapatának, csakhogy Montenegró megint két gólt szerzett egy perc alatt, ismét megfordítva az állást. A magyarok 52 másodperccel a vége előtt Vámos bombájával egyenlítettek, Vasilije Radović azonban elhajlásból szép kapufás gólt lőtt. A magyaroknak 23 másodpercük maradt az egyenlítésre, Kovács kiállítást harcolt ki, Vigvári pedig ötméteres párbajra mentette a meccset.

A büntetőkhöz érkezett Vogel, akivel szemben kétszer is hibáztak a montenegróiak, a magyarok közül viszont senki sem rontott.

Eredmény, férfi vízilabdatorna, a 7. helyért:

  • Magyarország-Montenegró 18-16 (4-3, 2-3, 3-3, 5-5, 4-2) – ötméteresekkel
  • gólszerzők: Zalánki 4, Vigvári Vi. 3, Kovács P., Jansik Sz., Vámos 2-2, Fekete 1, illetve Vujović 4, Popadić 3, Perković, Radović, Vidović 2-2, Mršić 1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!