Ez feldolgozhatatlan – mondta a kosarasok kapitánya a 22 pontos előnyről elveszített olimpiai selejtező után

2024. február 13. – 16:49

Ez feldolgozhatatlan – mondta a kosarasok kapitánya a 22 pontos előnyről elveszített olimpiai selejtező után
Székely Norbert szövetségi kapitány – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kosárlabda-válogatott vasárnap 73–72-re kapott ki a spanyoloktól a soproni olimpiai selejtezőben. A vereség azért fájdalmas, mert a 22. perc környékén 22 ponttal vezetett a magyar csapat. Határ Bernadett utolsó dobásával még lehetett fordítani hét másodperccel a vége előtt, de a labda lejött a gyűrűről. A szövetségi kapitány, Székely Norbert a molcsapat.hu-nak úgy értékelt hétfőn, hogy a meccs után nem tudott aludni.

„Ez feldolgozhatatlan. Ez az a fajta dráma volt, aminek nagyon hosszú időre van szüksége a leülepedéshez. Most még csak annyit tudok mondani, hogy a játékosokkal együtt meg kell gyászolnunk, ami történt” – jelentette ki.

Próbál kapaszkodókat keresni, de az utolsó negyed emléke egyszerűen nem engedi el. Újra és újra átéli a történteket. Magyarország 44 év után juthatott volna ki az olimpiára, ahová például az Eb-n mögöttünk végzett szerbek és németek is szerepelhetnek.

„Béklyók kerültek a kezekre, és kiderült, hogy bár bizonyos helyzetekben már képesek vagyunk a lehetetlenre is, mindenre még nem állunk készen. Ezt a fajta nyomást elviselni, rutin kérdése, és bár egy olyan úton értünk el a spanyolok elleni meccsig, ami sok nagy sikert, kemény meccset és komoly győzelmeket hozott, azt a súlyt, amit egy olimpiai selejtező jelent, még nem bírtuk el.

Még nem nézte vissza a meccset, de amúgy sem tudna a taktikáról beszélni. Nem az döntött szerinte, hogy zónázásra váltottak, sőt nem is fizikailag fáradt el a csapata, egyszerűen az történt, hogy Európa második legjobb csapata elkezdett felszabadultan kosárlabdázni. A negyedik negyed elején két perc alatt olvadt el a még akkor is több mint tízpontos előny.

"A nagy előnyünk leadásának a mentális súlyával küzdöttünk úgy, hogy csak a szívünk maradt. És ez most nem volt elég.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!