A százéves ember, aki kimászott az ugrópódium végére, és eltűnt

2024. február 13. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

A jelenleg is zajló dohai vizes világbajnokság egyik szenzációja lett az iráni Taghi Askari, aki százévesen is űzi a műugrást. A kora miatt persze nagy látványosságra senki nem számíthatott, de az is szép teljesítmény volt tőle, hogy körülbelül egy méter magasról fejjel előre beledőlt a medencébe.

Askari veteránfejese, nevezzük így a mozdulatot, egyelőre még csak egy bemutató része volt, de két év múlva, amikor a katari fővárosban már a masters vizes vb zajlik majd, még érmet is nyerhet vele az esemény legidősebb résztvevőjeként.

„Tinédzser korom óta máig imádom a műugrást. Mindig is szerettem ugrani, és 1951-től máig ez nem is változott meg, leszámítva a teljesítményemet” – nyilatkozta a World Aquaticsnak.

Az iráni férfi az 1951-es Ázsia-játékokon egy ezüst- és egy bronzérmet nyert. Askari 41 éves koráig versenyzett, az aktív műugrástól egy országos bajnoki címmel búcsúzott. Azt monda, akkoriban kezdtek feltűnni a kínaiak, akik látványosan átformálták a sportágat, és nem tudták velük felvenni a versenyt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!