Bajnokok Ligája: a Real Madrid 1-0-ra nyert Gulácsi és Orbán csapata ellen

2024. február 13. – 23:25

Bajnokok Ligája: a Real Madrid 1-0-ra nyert Gulácsi és Orbán csapata ellen
RB Leipzig-Real Madrid mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 2024. február 13-án – Fotó: Lisi Niesner / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid 1-0-ra legyőzte Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát, az RB Leipziget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének kedd esti mérkőzésén. A nap másik meccsén a címvédő Manchester City 3-1-re verte a Københavnt – írta az MTI.

A hazai pályán játszó RB Leipzig jól kezdte a meccset, már másfél perc után a kapuba találtak, de les miatt nem adták meg a gólt. Az első húsz percben a Realnak komoly nehézségeket okozott a lipcseiek játéka, de a hazai helyzetek rendre kimaradtak. A folytatásban feljavult a Real játéka, és a szünetig mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de gólt nem szereztek.

A második félidő elején, a 48. percben Brahim Diaz egy gyönyörű góllal előnyhöz juttatta a Realt. Az RB Leipzig hátrányban sem roppant össze, de hiába jutottak el helyzetekig, nem tudtak gólt lőni. A Real kapusa, Andrij Lunin többször is nagyot védett. Az eredmény a lefújásig már nem változott, így a Real 1-0-s előnyről kezdheti majd a madridi visszavágót.

Koppenhágában a Manchester City óriási fölényben játszott, és az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztak ki. Kevin De Bruyne góljával már a 10. percben előnybe kerültek, de a 34. percben Magnus Mattsson góljával egyenlített a dán csapat. Az első félidő ráadásában Bernardo Silva lőtt gólt, így a szünet előtt 2-1-re vezetett a Manchester City. A második félidő már kevéssé volt mozgalmas, a 92. percben Phil Foden a City harmadik gólját is megszerezte. A City így 3-1-re nyert az odavágón.

A visszavágókat március 6-án rendezik Madridban és Manchesterben.

Eredmények, BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések:

  • RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
    gólszerző: Diaz (49.)
  • FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol) 1-3 (1-2)
    g.: Mattsson (34.), illetve De Bruyne (10.), Silva (45+1.), Foden (92.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!