A Fradi 5-1-re ütötte ki az MTK-t, Varga Barnabás egymaga négy gólt rúgott

2024. február 7. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy napja volt Varga Barnabásnak az MTK elleni keddi örökrangadón: a Ferencváros válogatott csatára négy gólt rúgott, csapata 5-1-re ütötte ki az MTK-t. Ráadásul a négy gólból hármat három és fél perc alatt rúgott a sérüléséből nemrég visszatérő csatár.

Fradi a 22. percben Varga góljával szerezte meg a vezetést. Erre még tudott válaszolni az MTK, Bognár István a 32. percben egyenlített. Az 1-1-es első félidő után az 52. percben megint az FTC vezetett, miután Varga belőtte második gólját. Az 56. percben már 4-1 volt a Fradinak, Varga rövid időn belül megszerezte harmadik és negyedik gólját is. Az 5-1-es végeredményt a bosnyák Stjepan Lončar állította be a 66. percben.

A magyar bajnokságot a címvédő Ferencváros vezeti. 19 forduló után 39 pontjuk van, két ponttal előzik meg jelenleg a második helyen álló Paksot, de a paksiak egy meccsel kevesebbet játszottak. Az 5-1-es vereség után az MTK 5. az NB I.-ben, két pontra vannak a dobogós Fehérvártól.

Az MTK ellen remeklő Varga Barnabás vezeti az NB I. góllövőlistáját, 12 gólja van ebben a szezonban. Ha így folytatja a góllövést az FTC 29 éves csatára, jó eséllyel az idei Európa-bajnokságon is játéklehetőséget kap majd a válogatottban. Varga eddig hét meccsen játszott Marco Rossi szövetségi kapitány csapatában, és összesen négy gólt szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!