39 gólt lőtt a magyar női vízilabda-válogatott Szingapúr ellen a vb-n

2024. február 6. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar női vízilabda-válogatott a katari világbajnokságon. Mihók Attila és Cseh Sándor csapata a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott kedden Szingapúr ellen – írta az MTI.

Vasárnap a magyar válogatott 19–8-ra győzte le Új-Zélandot az első fordulóban, a második csoportmeccsen pedig a szingapúri csapat volt az ellenfél. A 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből.

A története első – de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz – világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthattak. Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző.

A második negyedben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális „legnagyobb” lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető.

A szingapúriak a harmadik negyedben kétszer is betaláltak, így a záró negyed előtt már „csak” 27 gól volt a hátrányuk (29-2) A játék képe az utolsó nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.

„Nehéz értékelni a meccset, inkább egy edzésnek fogtuk fel, és a legfontosabb az volt, hogy tudjuk kontrollálni saját magunkat. Szerettük volna, hogy azzal, hogy az ellenfél jóval kisebb ellenállást fejt ki, mint azt megszoktuk, ne őrület legyen a mérkőzésen, hanem egy értelmezhető játékrendszer maradjon meg. Ez tulajdonképpen így volt, a harmadik negyedben még egy kis extrát is tudtunk gyakorolni, várjuk Ausztráliát” – nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila társ szövetségi kapitány.

A szakember megjegyezte, kemény összecsapásra számít csütörtökön az ausztrálok ellen: „Jó játékot várok, nagyon fizikális meccs lesz, ez teljesen más szint, számunkra ott kezdődik majd a világbajnokság. Legfőképpen azt várom, hogy higgadtan tartsuk magunkat az eddig megbeszéltekhez, és hogy a védekezésünk megfelelően zárjon és álljon össze.”

A magyar válogatott csütörtökön Ausztrália ellen zárja a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe, és lesz egy plusz pihenőnapja. A dohai világbajnokságon a magyar csapat célja az olimpiai kvótaszerzés, a tornán két indulási jog talál gazdára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!