Sima győzelemmel kezdte a vb-t a magyar férfi vízilabda-válogatott a románok ellen

2024. február 5. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal azután, hogy a női vízilabda-válogatott nagyon meggyőző, 19-8-as győzelemmel startolt vasárnap a dohai vizes vb-n, a férfiak is jól rajtoltak, és annak ellenére, hogy a csapat veterán klasszisa, Varga Dénes betegség miatt hiányzott a keretből, hasonlóan simán, 15-8-ra verték Romániát.

A jóval esélyesebb magyar csapat végig érezhető fölényben játszott, az első negyed végére így már 5-2 volt az állás. A második játékrészben aztán sorozatban két góllal felzárkóztak a románok, de innentől megint a magyar csapat került nyeregbe, és újabb ötgólos negyeddel jelentkezett be, Vogel Soma pedig menet közben egy büntetőt is kivédett.

A harmadik negyed ismét román góllal indult, de egyből jött rá a magyar válasz, Vogel újabb ötméterest védett, a következő magyar támadásból pedig hétgólosra nőtt az előny. Utána viszont a románok harmadjára már kifogtak Vogelen büntetőből, és lőttek még egy gólt is, így megnyerték a harmadik negyedet.

A 12-7-es eredmény birtokában viszont ettől nyilván nem esett pánikba a magyar csapat, és bár az utolsó negyedben sem nagyon erőlködtek, hogy még jobban megszórják a románokat, simán megtartották az előnyt, és végül 15-8-ra nyerték meg az első meccsüket a vb-n. A végén egyébként az utolsó játékrészre beálló Bányai Márk két lövést is hárított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!