Kifújolták David Beckhamet, és a hongkongi kormány is magyarázatot követel, mert Messi nem lépett pályára

2024. február 4. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban ázsiai turnén vesz részt az Inter Miami, David Beckham futballcsapata legutóbb Hongkongban játszott edzőmeccset a hazaiakkal, és 4-1-re legyőzte azt. Csakhogy a mérkőzés kisebb botrányba fulladt, miután éppen az a Lionel Messi nem lépett pályára, aki miatt a nézők kifizették a drága belépőjegyeket, írja a Guardian.

A klub nyolcszoros Aranylabda-győztes sztárja ugyanis kisebb combhajlítóizom-húzódással küzd, ezért a csapat edzője inkább nem engedte pályára. Pedig a meccsre óriási volt az érdeklődés, már decemberben értékesíteni kezdték a jegyeket, és állítólag a szervezők jelezték is, nem biztos, hogy Messi játszani fog, emiatt nem is kérhetik majd vissza a pénzüket.

Ennek ellenére közel 40 ezer jegyet értékesítettek, a Daily Mail beszámolója szerint egyes szurkolók akár 460 dollárt, vagyis nagyjából 165 ezer forintot is kifizettek azért, hogy élőben láthassák Messi akcióit. Volt, aki Melbourne-ből repült emiatt a helyszínre.

Amikor a meccs véget ért, David Beckham szerette volna megköszönni a közönségnek „a hihetetlen támogatást”, de ekkor sok szurkoló a hüvelykujját lefelé mutatva kezdett hangosan fújolni, Beckham egy ideig nem is tudta elkezdeni a beszédét.

Tata Martino, az Inter Miami edzője azt nyilatkozta, hogy megérti a szurkolók csalódottságát, és bocsánatot kér tőlük, de sem Messi, sem korábbi csapattársa, a szintén a kispadon maradó Luis Suárez esetében nem kockáztathatott.

A hongkongi kormány közleményben jelezte, hogy jogi lépéseket fontolgatnak a szervezőkkel szemben. „A kormány és a futballszurkolók is rendkívül csalódottak amiatt, hogy Messi nem játszott a mérkőzésen. A szervezők magyarázattal tartoznak minden szurkolónak” – írták.

A Miami csütörtökön Rijádban 6-0-ra kikapott Cristiano Ronaldo csapatától, a szaúd-arábiai al-Nasszrtól. Messi az utolsó hét percre állt be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!