Junior világbajnok lett, a jövő évtől a profik közt játszik a snookeres Révész Bulcsú

2024. február 2. – 19:07

Junior világbajnok lett, a jövő évtől a profik közt játszik a snookeres Révész Bulcsú
Révész Bulcsú a Magyar Snooker Gálán 2023 márciusában Budapesten, a háttérben Ronnie O'Sullivan – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Izgalmas mérkőzésen 5-3-ra győzte le ellenfelét a legjobb magyar snookerjátékos, Révész Bulcsú, ezért a következő szezontól a World Snooker Tour profi mezőnyének tagja lesz, olvasható a Eurosport beszámolójában.

Révész minimális anyagi támogatással érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét a kínai Kung Csen-csevel (Gong Chenzhi) szemben. A két játékos a torna elején mérkőzött meg egymással először, akkor Révész 3-1-re győzte le ellenfelét.

A két meccs közti valódi dráma zajlott le, hiszen felmerült, hogy a magyar sportoló akkor is csatlakozhat a profikhoz a következő szezonban, ha elbukja a döntőt, mivel kínai ellenfele más úton került a profik közé. Csakhogy a döntő napján Révész Bulcsúnak úgy kellett kiállnia, hogy addigra megtudta, mégsem igazak a pletykák. Így még szebb az eredménye és a hír, hogy a következő szezontól a World Snooker Tour tagja lesz, ezért a Eurosporton is látható lesz majd a játéka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!