3-1-es vereséggel kiesett a Hertha a Német Kupából

2024. február 1. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kiesett a Német Kupából a Hertha Berlin, miután szerda este hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek az 1. FC Kaiserslauterntől a negyeddöntőben.

A Dárdai Pál által irányított Herthában kezdőként kapott lehetőséget a múlt héten a magyar válogatottat választó Dárdai Márton, akit a szünetben lecserélt. Ifj. Dárdai Pál ezúttal nem lépett pályára – írta az MTI.

A Kaiserslautern rögtön az első helyzetét gólra váltotta, az 5. percben Jan Elvedi talált a Hertha kapujába. A 37. percben Richmond Tachie megszerezte a vendégek második gólját, így a félidőben már 2-0-re vezetett a Kaiserslautern.

A Hertha a második félidőben mindent megpróbált az egyenlítésért, több helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük. Nem úgy a Kaiserslautern, a 69. percben egy kontra végén Filip Kaloc volt eredményes, amivel eldöntötte a mérkőzést. A Hertha ezután sem adta fel, és a 91. percben Fabian Reese góljával legalább a szépítés összejött nekik.

A Kaiserslautern mellett az ugyancsak a német másodosztályban szereplő Fortuna Düseldorf tagja már a legjobb négy mezőnyének a Német Kupában. A Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart és a Saarbrücken-Borussia Mönchengladbach negyeddöntőket jövő héten rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!