Kialakult a fociválogatott programja a nyári Európa-bajnokságig

2024. január 29. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján jelentette be hétfő este, hogy milyen ellenfelek várnak a magyar válogatottra az Európa-bajnokság kezdetéig. Így alakul a program, pontos dátumok egyelőre még nincsenek. A törökök kapitánya az olasz Vincenzo Montella, aki jó viszonyban van Marco Rossival, ez is segített abban, hogy sikerült lekötni a találkozót.

  • Március vége: Magyarország–Törökország
  • Március vége: Magyarország–Koszovó
  • Június eleje: Írország–Magyarország
  • Június eleje: Magyarország–Málta

A törökök erősségét nemcsak Eb-részvételük mutatja, hanem az is, hogy tavaly Németországot (2-3) és Horvátországot is (0-1) legyőzték – emlékeztet az MLSZ. Második felkészülési ellenfelünk Koszovó lesz, ami ugyan nem jutott ki az Eb-re, és a világranglistán is csak a 101. helyen áll, de Európa-bajnoki csoportellenfelünk, Svájc sem idegenben, sem pedig hazai pályán nem tudta legyőzni a selejtezőkön (2-2 és 1-1).

Júniusi első ellenfelünk Írország lesz, nem Eb-résztvevő, és jelenleg a 60. a világranglistán, játékstílusuk segítség lehet a válogatottnak a Skócia elleni Eb-csoportmeccsre való felkészülésben. Az írekkel játszottunk a 2021-es Eb előtt Budapesten, most lényegében csak vissza kell adni azt a mérkőzést. Svájc egyébként márciusban találkozik a csapattal, ők is bennük látják a legjobb felkészülési partnert.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó ellenfelünk Málta lesz. A Puskás Arénába lekötött májusi Azahriah-koncertek miatt – a gyepet nem könnyű egy koncert után megfelelő minőségűvé tenni – ez az összecsapás vagy a Fradi stadionjában, vagy valamelyik vidéki városban lesz. Utána pedig június 10-én a csapat útra kel Németországba.

  • Június 15.: Magyarország–Svájc, Köln, 15:00
  • Június 19.: Magyarország–Németország, Stuttgart, 18:00
  • Június 23.: Magyarország–Skócia, Stuttgart, 21:00
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!