A Bodeni-tóhoz közel, egy kis faluban lakik majd a magyar fociválogatott az Eb-n

2024. január 12. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott december másodikán megkapta az ellenfeleit a június közepén kezdődő Európa-bajnokságra, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) most hivatalosan is közölte, a csapat melyik edzőközpontban lakik a torna előtt és alatt. Ezeket a luxuskörülményeket biztosító táborokat az európai szövetség (UEFA) jelölte ki, ezekből választhat a 24 résztvevő nemzet. Eddig huszonegyen jutottak ki, még tizenketten csatáznak a fennmaradó három helyért.

Weiler im Allgäu

Ezt a nevet nagyon sokszor fogja hallani majd június tizedikétől, amikor a csapat elfoglalja a helyét a bázison. A falu a Bodeni-tóhoz közel fekszik, a legközelebbi reptér Friedrichshafen, ami 50 perces buszozást jelent. A memmingeni reptér is egy óra alatt elérhető. Liechtenstein 70 kilométerre található a szállodától, amitől egy kilométerre van egy edzőpálya, a meccs utáni két napon itt mozoghatnak és regenerálódhatnak majd a játékosok, és a szakmai stáb ott végezheti el az utolsó simításokat a mérkőzések előtt. Ez a helyszín a belgák érdeklődését is felkeltette, de végül a magyarok elvitték előlük.

Első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe jutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére.

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben.

A csapat a főhadiszállásról 14-én utazik el Kölnbe, ahol a helyi stadionban edz délután a másnapi, Svájc elleni bemutatkozó találkozó előtt. A meccs után pedig visszarepül a svájci határ mellett fekvő festői környezetbe, hogy aztán 18-án elmenjenek az onnan 200 kilométerre lévő Stuttgartba. Ott is részt vesznek a stadionbejáráson, edzenek egy rövidet, és 19-én megmérkőznek a házigazda német válogatottal. Még aznap este visszamennek. A 22-én hagyják el ismét ezt a központot, megint Stuttgartba mennek, és másnap a skótok ellen 21 órakor be is fejeződik nekünk a csoportkör. Aztán pedig remélhetőleg még vissza kell térni, mert még sokáig folytatódik a torna.

Marco Rossi Weilerbe már csak a 23-as kerettel utazik, előtte még júniusban várhatóan két felkészülési meccset játszik, hogy milyen ellenfelekkel szemben, egyelőre nem ismert. Az MLSZ azt sem közölte még, hogy márciusban milyen meccsek várnak a válogatottra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!