Megvannak a férfi kéziválogatott ellenfelei az olimpiai selejtezőre, már csak a helyszín kérdéses

2024. január 28. – 08:41

Megvannak a férfi kéziválogatott ellenfelei az olimpiai selejtezőre, már csak a helyszín kérdéses
A magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik helyet ünnepli a németországi Európa-bajnokságon – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hogy a kézilabda-Európa-bajnokságról Svédország vagy Németország jut-e ki közvetlenül a párizsi olimpiára, az majd vasárnap délután derül ki Kölnben, miután a két ország nemcsak az Eb-bronzéremért, hanem ezért is megmérkőzik. Az Afrika-bajnokság lezárásával és a nagy favorit Egyiptom sikerével viszont már kiderült, hogy a magyar kézisek milyen ellenfelekkel kerülnek szembe március 14. és 17 között az olimpiai selejtezőben:

Norvégia, Magyarország, Portugália, Tunézia.

Ebből a csoportból lehet kijutni a párizsi olimpiára, ha Chema Rodríguez válogatottja megszerzi az első két hely valamelyikét. Mivel Portugália nem pályázott, vagy Norvégia, vagy Tatabánya lesz a helyszín. A magyar férfi válogatott 2012-ben sikerrel vette ezt az akadályt.

A meccsek sorrendjét egyelőre még nem jelölték ki, de a jövő héten ez is kiderülhet. Norvégia és Portugália is ott volt a legutóbbi olimpián, Magyarország nem. Az Európa-bajnoki ötödik hely azonban bizakodásra ad okot, mert a norvégok a kilencedikek lettek, míg a portugálok a hetedik helyen zártak.

A másik két csoport, ahonnan ugyancsak két nemzet jut ki:

  • Spanyolország, Szlovénia, Brazília, Bahrein
  • Németország/Svédország, Horvátország, Ausztria, Algéria

A női kézisek Debrecenben játszanak olimpiai selejtezőt áprilisban, akkor Svédország, Japán és Kamerun lesz a rivális. Legutóbb 2004-ben vehetett részt az olimpián mindkét magyar válogatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!