Női kézi olimpiai selejtező: Japán és Kamerun lesz az ellenfelünk

2023. december 11. – 22:11

Női kézi olimpiai selejtező: Japán és Kamerun lesz az ellenfelünk
Debreczeni-Klivinyi Kinga, Klujber Katrin, Füzi-Tóvizi Petra, Böde-Bíró Blanka, Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória (b-j), a magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután csapatuk 23-22-re győztek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Magyarország – Horvátország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 11-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott a horvátok elleni 23-22-es győzelmével megszerezte a tizedik helyet a világbajnokságon, amivel eljutott az olimpiai selejtezőre. Bíró Blanka bravúrját az utolsó hetesnél, itt megnézheti.

Az a nemzet, amelyik a vb-n az utolsó kvalifikációs tornára jogosító helyezést éri el – jelen esetben Magyarország –, afrikai és ázsiai ellenféllel találkozik. Már az is megvan, hogy ez Japán lesz és Kamerun.

Kamerunról friss élményeink lehetnek, nagyon simán verte meg a magyar csapat őket 39-20-ra. Japánra nem árt odafigyelni, mert elkapták a dánokat a vb-n, és eggyel kaptak ki a németektől. A Hirosimában rendezett Ázsia-bajnokságon azonban kikapott Koreától, ezért nem tudott egyenes ágon kijutni.

A kiírás szerint a világbajnoki második helyezett van még a magyarok csoportjában. Mivel még a negyeddöntős meccseket sem játszották le, nehéz megjósolni, melyik csapat érkezik negyediknek. Ráadásul a helyzet bonyolódni fog, ha a már Eb-aranyérmesként kijutott Norvégia és a házigazda franciák találkoznak a fináléban, mert akkor a bronzérmes jut ki közvetlenül, és a negyedik jön hozzánk. A papírforma szerint a svéd-német-dán trióból kapjuk meg az egyiket.

A csoportból két ország jut tovább

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint az áprilisi selejtezős torna megrendezésére pályázni kellett, az MKSZ pedig ezt megtette. A nemzetközi szövetség a jövő héten dönt a rendezőkről.

A nők áprilisban, a férfiak márciusban játszanak. A férfiak csoportja január végén derül ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!