Megvédte a címét az Austrialian Openen Arina Szabalenka

2024. január 27. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

A belarusz Arina Szabalenka megvédte a bajnoki címét az Australian Openen női egyesben. A szombati döntőben Szabalenka könnyedén nyert kínai ellenfele, Cseng Csin-ven ellen.

Szabalenka a második kiemelt volt a tornán, és úgy jutott el a döntőig, hogy még szettet sem bukott, és a leghosszabb meccse sem tartott egy és háromnegyed óránál tovább. A 25 éves teniszező egyébként óriási formában van, a legutolsó hat Grand Slam-tornáján legalább elődöntős volt.

Cseng Csin-ven és Szabalenka egyébként tavaly már találkozott a US Openen, akkor is a belarusz nyert 6:1, 6:4-re. Az MTI tudósítása szerint a mostani összecsapáson látszott, hogy a kínai nem tudott mit kezdeni Szabalenka bikaerős ütéseivel, és ritkán alakult ki két-három labdaütéses menet a mérkőzésen. Végül mindössze 1 óra és 17 perc kellett Szabalenkának, hogy megnyerje a döntőt.

Ez a 14. trófeája Szabalenkának, és a serleg mellé nyert még 740 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárt is. Kínai ellenfele azzal vigasztalódhat, hogy ahhoz képest, hogy most csak tizenkettedik kiemelt volt, hétfőtől már hetedik helyen jegyzik a WTA-rangsorban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!