Téli ifjúsági olimpia: elszámolta a köröket, emiatt maradt le az éremről a magyar korcsolyázó

2024. január 20. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Végi Laura negyedik, míg Szigeti Dóra ötödik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres döntőjében, a IV. téli ifjúsági olimpiai játékokon (YOG), a dél-koreai Kangvonban, írta az MTI.

A Magyar Olimpiai Bizottság első, szombati versenynapról szóló beszámolója szerint a fináléban a végül győztes kínai versenyző körelőnyt harcolt ki, ami a befutónál megzavarta a többi résztvevőt, ugyanis számukra még hátravolt egy kör, mégis felegyenesedtek. Végi hiába állt a második helyen, mivel riválisaihoz képest későn kapott észbe, így végül negyedik lett honfitársát, Szigetit megelőzve.

„Mindent megtettem, mindent kihoztam magamból, de a matek nem ment. Hagytuk elmenni a kínai lányt körelőnyre, de attól kezdve majdnem végig én vezettem, nem tudtak megtámadni, jó formában éreztem magam, és nem is fáradtam el – értékelt a magyar sportoló. – Egy életre megtanultam a leckét, ilyen hibát még egyszer biztosan nem követek el. Persze nagyon csalódott vagyok, de ez nem akadályoz meg abban, hogy a következő napokban mindent beleadjak.”

Lakatos Tamás, a magyar válogatott edzője arról számolt be, bármit is csináltak, nem jutott be az információ a jégre, pedig annál többet nem tehettek Knoch Balázzsal, mint hogy annyira ütötték az edzői korlátot, hogy az letört, így mindketten beestek a szivacsra.

A férfiaknál Major Dominik 12., Keszthelyi Dávid pedig egyéni csúcsot korcsolyázva 20. helyen végzett.

A biatlonosoknál 10 kilométeren Bozóki Laura 70., míg 12,5 kilométeren Kunos László 89. lett. A hódeszkások krossz számában csak a 28. helyen végző Barabás Bálint volt érdekelt, mert Tóth Emma a pénteki edzésen könyöksérülést szenvedett.

A 3x3-as női jégkorongcsapat 17-0-ra nyert Mexikó ellen. Az együttesre a következő három napban még két-két mérkőzés vár.

A február elsejéig tartó versenyeken 79 ország csaknem 1900 sportolója vesz részt a dél-koreai Kangvonban, ahol a magyar csapatot tíz sportágban – 3x3-as jégkorong, curling, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, gyorskorcsolya, hódeszka, alpesi sí, sífutás, biatlon és szabadstílusú sí – 33 versenyző képviseli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!