Marozsán Fábián kikapott Taylor Fritztől, búcsúzott az Australian Opentől

2024. január 19. – 07:23

Másolás

Vágólapra másolva

Marozsán Fábiánnak a két győztes meccs után a harmadikat már nem sikerült megoldania: négy szettben kikapott a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritztől, így kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokságról.

Marozsán rögtön az első szett elején elhúzott, majd 3:6-ra megnyerte azt, az amerikai azonban a második szettől átvette az irányítást, és bár a magyar teniszező négy játszmalabdát is hárított, az amerikai behúzta a szettet. Innentől egyre nőtt a különbség kettejük között, Fritz alig vesztett pontot adogatóként, így alig két és fél óra alatt 3:6, 6:4, 6:2, 6:2-ra megnyerte a meccset.

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos harmadszor játszott Grand Slam-főtáblán, és jutott a harmadik fordulóig a korábbi US Open-győztes Marin Čilić és a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolo legyőzésével. Taylor Fritz a 30. GS-versenyén indult, és 2022 után másodszor került a legjobb 16 közé az Australian Openen. Marozsán szombaton párosban folytatja Fucsovics Mártonnal.

Női párosban az esőzések és a program csúszása miatt csütörtökön elhalasztották Babos Tímea és Bondár Anna mérkőzését, a páros pénteken az olasz Angelica Moratelli és brit Samantha Murray ellen mutatkozott be, és 4:6, 6:1, 7:5-es végeredménnyel továbbjutottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!