Negyedik lett a magyar férfi vízilabda-válogatott az Eb-n

2024. január 16. – 17:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-7-re kikapott az olasz csapattól a zágrábi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, így a negyedik helyen zárták a tornát – írta az MTI.

A világbajnok, ezzel már olimpiai kvótás magyar csapat javarészt fiatal játékosokkal szerepelt az Eb-n, így már az is meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutottak, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket győzték le ötméteresekkel.

A vasárnapi elődöntőben házigazda horvátok 11-8-ra nyertek, így a magyar csapat kedden a bronzéremért játszhatott az olaszokkal. Varga Zsolt szövetségi kapitány ezúttal Szeghalmi Zsombor mellett betegség miatt Fekete Gergőt hagyta ki a 15 fős keretből, így Molnár Erik visszakerült a csapatba.

Az olaszok az első ráúszás után elhozták a labdát, és már az első támadásukból gólt lőttek. Ráadásul ezután az első emberelőnyüket is kihasználták, azaz hamar két góllal elhúztak. Eközben a magyar csapat többször is hibázott támadásban, három emberelőnyt sem sikerült kihasználni, mígnem Vigvári Vince végül megszerezte az első magyar gólt. Az első negyedet 4-1-re nyerték az olaszok.

A második negyed épp úgy kezdődött, ahogy az első: Echenique a jobb oldalról pattintott a rövid sarokba, majd azonnal következett egy újabb olasz gól, így alig kilenc perc után már 6-1 volt az állás. Ekkor ismét Vigvári Vince villant, majd a Gyapjast váltó Bányainak is volt egy bravúros védése emberhátrányban, aztán Tátrai lőtt nagy gólt a bal felső sarokba.

Az újabb magyar fórnál Varga Zsolt időt kért, mert felcsillant a remény, hogy szorossá váljon a meccs, de Echenique és Velotti góljaival ismét visszaállt az ötgólos olasz előny.

A térfélcsere után sikerült kivédekezni az első olasz támadást, de a játékrész első gólja így is az olaszoké lett Cannella pattintott bombájával, ami a keresztlécről vágódott a magyar kapuba. Burián ugyan feliratkozott a góllövők közé, azonban ezt leszámítva elsősorban Bányai védéseinek köszönhetően nem nőtt tovább a különbség, mígnem Fondelli ötméteresével ezt a negyedet is megnyerték az olaszok.

A negyedik negyed is két olasz góllal indult. A betegséghullám miatt az egész meccsen erőtlennek tűnő magyarok ekkorra már elvesztették a hitüket és lelkesedésüket. A meccs utolsó két gólját Tátrai és Nagy Ádám lőtte. Az olaszok végül 12-7-re nyertek, és harmadikok lettek az Eb-n.

A zágrábi Mladost uszodában rendezett döntőben a spanyolok 11-10-re legyőzték a horvátokat, így megszerezték az első Európa-bajnoki címüket. Az aranyérem mellett olimpiai kvótát is szerzett a spanyol csapat.

Férfi vízilabda Európa-bajnokság, bronzmeccs:

  • Olaszország-Magyarország 12-7 (4-1, 4-2, 2-1, 2-3)
  • gólszerzők: Echenique, Fondelli 3-3, Cannella 2, Di Somma, Renzuto Iodice, Presciutti, Velotto 1-1, illetve Vigvári Vi. 3, Tátrai 2, Burián, Nagy Á. 1-1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!