Bognár György: Még a szertárossal is elérné ezeket az eredményeket a Fradi

2024. január 12. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha te lennél a Ferencváros edzője, pontosan ugyanezeket az eredményeket érné el a Ferencváros” – mondta a XIII. kerületi tévé, a TV13 riportere Bognár Györgynek, a Paks edzőjének, aki úgy válaszolt:

„Nem csak velem, szerintem a szertárossal is.”

Bognár és Kubatov Gábor, a Ferencváros fideszes elnöke hónapok óta oda- és visszaszólogatnak egymásnak. Először Kubatov beszélt arról, hogy szerinte nem elég jók a magyar edzők, és hogy miért nem lesz a Fradinak magyar edzője. Azt mondta: „Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra, és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés.”

Kubatov itt minden bizonnyal Bognár évekkel ezelőtti soproni ügyére utalt, de egyébként abban tévedett, hogy Bognár nem az előző szezonban lett az év edzője, hanem azelőtt, az előző szezonban az a – szintén magyar – Szabó István kapta meg ezt az elismerést, akinek csapatát, a Kecskeméti TE-t, az előző szezonban egyszer sem tudta megverni a Fradi az – akkor még – majdnem tízszer annyit érő játékoskeretével és összehasonlíthatatlanul nagyobb költségvetésével sem.

Bognár akkor nem válaszolt Kubatovnak, decemberben viszont, amikor a Paks 3-2-re legyőzte a Fradit, és eldőlt, hogy évek óta először nem a Ferencváros lesz a téli szünetben a magyar bajnokság első helyén (hanem a Paks), a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta: „Azt értem, hogy magyar játékosokkal első egy csapat, na de magyar edzővel?”

A Ferencváros jól kezdte az őszt a Csercseszov helyére hívott szerb Dejan Sztankovics edzővel, a magyar bajnokságban azonban hullámvölgybe kerültek, a téli szünet előtt megverte őket a Paks, a Fehérvár és a Kecskemét is. Közben viszont az Európa Konferencia Ligában továbbjutottak a csoportjukból, ami Bognár szerint is komoly eredmény, és nemcsak az FTC-nek, hanem az egész magyar labdarúgásnak haszna származik belőle.

A TV13-nak Bognár most arról beszélt, Kubatov azért mond róla rosszakat, mert nagyon fáj neki a Fradi második helye.

Az interjúban szó volt Varga Barnabásról is, Bognár szerint Varga elképesztően tehetséges center, szerinte a Bundesligában is bármelyik csapatban gólkirály tudna lenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!