Még nem láttam, miért nevezik Szoboszlait az új Gerrardnak – így értékelt a manchesteri legenda

2024. január 10. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik játéka az első forduló óta állandó beszédtéma Angliában, most Rio Ferdinandót kérdezték róla egy beszélgetős műsorban. A Liverpool középpályája a nyáron kicserélődött, nemcsak a magyar játékos érkezett, hanem az argentin Mac Allister, a japán Endo és a holland Gravenberch is. A jelentősen átalakított csapat pedig az első helyen fordult rá a januárra.

Rio Ferdinand elismert szakértő Angliában – Fotó: AFP
Rio Ferdinand elismert szakértő Angliában – Fotó: AFP

Szoboszlai kétszer volt eredményes ebben a bajnoki szezonban, kétszer pedig a Ligakupában. Emellett gólpasszokat adott, és a sokoldalú játéka is dicséreteket kapott, Jürgen Klopp is kiemelte, milyen gyorsan ment a beilleszkedése.

Ferdinand azonban nem állt be abba a sorba, akik kimagaslónak tartották a magyar válogatott csapatkapitányának játékát. A Mirror külön cikket szentelt ennek az értékelésnek. A Manchester United korábbi klasszis védője úgy gondolta, hogy még nem látott eleget abból Szoboszlaitól, amennyire a szurkolók dicsérték. Bár azt is elismerte, hogy tetszett neki is a játéka egy része.

„Tudom, hogy mindenki hájpolja őt. Jó játékos, az emberek azt mondják a kommentekben, hogy ő a következő Gerrard. Én ezt még nem láttam” – mondta a Vibe with Five című Youtube-on futó beszélgetős műsorban.

Ryan Gravenberch játékát viszont méltatta Ferdinand, az Arsenal elleni győztes FA-kupa-meccsen szerinte kimagaslót nyújtott. Szoboszlai ezen a vasárnapi találkozón sérülése miatt nem játszatott. A Fulham elleni Ligakupa-elődöntőn sem lehet ott a pályán szerda este.

Szoboszlai általában ezeknek a nyilatkozatoknak nem tulajdonít nagy jelentőséget, ha dicsérik (Peter Crouch Rolls Royce-nak nevezte), ha éppen kritizálják. Mint ahogy az sem érdekli, ha Puskáshoz hasonlítják, mert a saját útját szeretné járni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!