Nagyon simán, 17-2-re nyert a horvátok ellen a magyar női vízilabda-válogatott az Eb-n

2024. január 7. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadik csoportkörös meccsén hozta a kötelezőt, és nagyon simán, 17-2-re verte a magyar női vízilabda-válogatott a horvátokat az eindhoveni vízilabda-Eb utolsó csoportkörének utolsó meccsén, így az A csoport harmadik helyén zárt.

A magyarok utolsó csoportmérkőzésén Parkes Rebecca és Faragó Kamilla maradt ki a 15 fős keretből, és ahogy azt az MTI beszámolója is kiemeli, már előzetesen tudni lehetett, hogy a papírforma alapján a magyarok óriási fölényben lesznek. Ez így is lett, a horvátoknak azonos létszámban nem volt esélyük veszélyes akciót kialakítani.

Az első negyedet rögtön 5-1-re nyerték a magyarok, de időközben a kapus Magyari Aldát és Gurisatti Grétát is le kellett cserélni, előbbinek az orra, utóbbinak a szeme sérült meg. Gurisattit a meccs után kórházba is kellett vinni, Mihók Attila társkapitány pedig elmondta, ő úgy látta, hogy súlyosabb a szemsérülése. „Azt terveztük, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de azt nem, hogy játékost fogunk veszíteni rajta” – értékelt.

A Magyari helyére érkező Neszmély Boglárka ugyanakkor remekül védett, a második negyedben egy gólt sem lőttek neki, és bár a harmadik negyedben feljavult a horvátok játéka, és be is vették a magyar kaput, a mieink három gólt itt is be tudtak rámolni. Az utolsó negyedben aztán megint nem lőtt gólt a horvát csapat, a magyarok viszont ismét háromszor találtak be, így lett a vége 17-2. Hétfőn a magyar válogatott a nyolc közé jutásért a cseh csapattal találkozik, és ha nyer, akkor az olaszokkal játszhat az elődöntőért.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez indulási jogot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!