Floyd Mayweather elleni visszavágóval lépne ringbe újra Manny Pacquiao

2024. január 6. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Két évvel visszavonulása után ismét ringbe szállna Manny Pacquiao többszörös világbajnok bokszoló, írja az MTI. Az elmúlt napokban két mérkőzését is bejelentették a bokszolói pályafutását politikai ambíciói miatt többször is megszakító Fülöp-szigeteki ökölvívónak. Az egyiken egy másik élő legendával, Floyd Mayweatherrel mérkőzne meg.

Mayweatherrel 2015-ben küzdöttek meg egymással utoljára, idén Japánban történne meg a visszavágó a két 40 feletti veterán között. A másik meccsét április 20-án tartják Thaiföldön, ahol Buakaw Banchammal küzd meg. Bancham alapvetően a muay thai és a kickbox világából érkezik, 24 év alatt 240 győzelmet szerzett, és hat, egyenként három perces menetben csapna össze a korábban nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok Pacqiaóval.

A Mayweather elleni meccs azért is lehet izgalmas, mert nyolc évvel ezelőtt közel 400 millió dollár bevételt generált kettőjük összecsapása Las Vegasban, amit végül az amerikai nyert pontozással. Mayweather végül veretlenül vonult vissza, és azóta csak bemutató meccseket vállalt.

Pacquiao profi karrierje során 62 győzelmet szerzett (abból 39-et kiütéssel), nyolcszor veszített és két döntetlenje van. Elnöki ambíciói mellett 2016 és 2022 között szenátorként dolgozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!