0–0-s első félidő után 6 gólos meccsen győzte le a Liverpool a Newcastle-t

2024. január 1. – 23:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Premier League 20. fordulójában, 2024 első meccsén az első helyen álló Liverpool fogadta a kilencedik helyen álló Newcastle-t. A Newcastle a bajnokságban az elmúlt öt meccséből négyet elvesztett, és több sérültje is van: a Liverpool ennek megfelelően hatalmas nyomás alatt tartotta a csapatot, az első félidő végéig mégsem sikerült gólt szerezniük.

Ettől függetlenül az első félidő sem volt eseménytelen, a Liverpool lőtt egy hatalmas kapufát gyakorlatilag nullszögből, Szalah büntetőjét kivédte az egész meccsen brillírozó Newcastle-kapus, Dúbravka, a bíró pedig kiosztott pár sárgát – mondjuk akkor pont nem, amikor az első félidőben nem túl jól játszó Szoboszlait Joelinton egy Bud Spencer-filmbe illő mozdulattal szinte leütötte. Végül a szakadó esőben 0–0-val mentek el a félidőre a csapatok.

A második félidőben aztán a felpörgő Szoboszlai összeszedett egy labdát, rövid sprint után eljuttatta Luis Díaznak, innen pedig végigment a liverpooli csatársoron: a labda eljutott a jobb szélre mozgó Núñezhez, aki bepasszolta a kapu elé Szalahnak, akinek innen csak be kellett terelnie a kapuba, 1–0.

Ezzel Szalah újabb mérföldkőhöz ért, a 150. Premier League-gólját szerezte egy csapat, a Liverpool színeiben. (Pár hete is eljutott 150 gólig, de az az összes Premier League-gólját mutatta, az évekkel ezelőtti Chelsea-ben szerzett 2 góljával együtt).

Mohamed Szalah ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett – Fotó: Peter Powell / AFP or licensors
Mohamed Szalah ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett – Fotó: Peter Powell / AFP or licensors

Pár percre rá a Newcastle csatára, Isak kapott egy jó szöktetést, és értékesítette a helyzetét: 1–1, újra döntetlen, és hiába voltak folyamatosan helyzetei a Liverpoolnak, a Newcastle kapusán nem jutottak át.

Ezután a Liverpool edzője, Jürgen Klopp hármas cserét kért, a 64. percben lejött Díaz, Núñez és Szoboszlai is, aki a combját fájlalva ballagott le a pályáról. Újabb támadások után megint üres kapura játszott ki egy helyzetet a Liverpool, Jones tette be a kapuba a labdát, 2–1. Majd nem sokkal később egy külsővel csavart, gyönyörű gólpasszt kapott a csereként beálló Gakpo, aki közvetlen közelről szerencsétlenül, de eredményesen lőtte be a labdát, 3–1.

Ezután a Newcastle szépített, Botman fejelt egy gólt szögletből, 3–2. Végül Diogo Jota tört a Newcastle kapujára, de elesett a tizenhatoson belül, a bíró pedig úgy ítélte meg, hogy Dúbravka kaszálta el őt. Az így kapott tizenegyest végül Szalah lőtte be, aki ezzel a 151. gólját is megszerezte a Premier League-ben a Liverpool színeiben.

4–2 lett a meccs vége, a Liverpoolnak összesen 34 lövése volt, ebből 15 talált kaput, tehát 11 potenciális góltól óvta meg a kapus vagy a blokkoló játékosok a Newcastle-t. A Liverpool így növelte az előnyét a tabella első helyén:

1. Liverpool, 45 pont
2. Aston Villa, 42 pont
3. Manchester City, 40 pont
4. Arsenal, 40 pont
5. Tottenham, 39 pont

A Manchester Citynek viszont még hátravan a fordulóból egy mérkőzés. Mohamed Szalah pedig a következő hetekben az Afrikai Nemzetek Kupáján fog játszani, így hiányozni fog a Liverpool meccseiről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!