Kikapott az Arsenal a Fulhamtől, a Liverpool vezeti a bajnokságot 2023 végén

2023. december 31. – 17:42

Kikapott az Arsenal a Fulhamtől, a Liverpool vezeti a bajnokságot 2023 végén
Az Arsenal játékosa, Bukayo Saka egy kihagyott helyzet után – Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arsenal 2–1-re kikapott a Fulham otthonában, ezzel nem sikerült átvennie az év utolsó napján a vezetést az angol bajnokságban. Saka hiába szerezte meg az Arsenal gólját az 5. percben, Raul Jiménez és Bobby De Cordova-Reid góljaival fordított a Fulham. Az Arsenal a meccs utolsó harmadában megpróbált több támadást indítani, de a csapatnak nem sikerült gólt szerezni: az Arsenal így a 4., a Fulham pedig a 13. helyen zárja az évet.

Eközben a Tottenham Hotspur a Bournemouth-t fogadta, Kerkez Milos csapatát, de a magyar játékos sérülés miatt nem szerepelt a meccsen. A Tottenham Pape Matar Sarr, Son Heung-min és Richarlison góljaival 3–0-s vezetést szerzett, végül a Bournemouth-os Alex Scott már csak szépíteni tudott a 84. percben. Így a végeredmény egy 11 perces hosszabbítás után 3–1 lett a Tottenhamnek. A Tottenham jelenleg az 5., a Bournemouth pedig a 12. helyen áll.

Az első helyen a Liverpool zárja 2023-at, a Premier League első öt helyezettje pedig:

1. Liverpool, 42 pont
2. Aston Villa, 42 pont
3. Manchester City, 40 pont
4. Arsenal, 40 pont
5. Tottenham, 39 pont

Ráadásul a Liverpool és a 3. helyen álló Manchester City eggyel kevesebb meccset játszott, mint közvetlen vetélytársaik. A Liverpool január 1-én, hétfő este fogadja a Newcastle-t, de Szoboszlai Dominik csapatából nemsokára hiányozni fog az egyik legjobb játékos: Mohamed Szalad, aki az azt követő hetekben már az Afrikai Nemzetek Kupáján fog játszani (Metro).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!