Klopp: Életemben talán olyan jó passzt még nem láttam, mint a Liverpool gólja előtt

2023. december 24. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Két nagyon jó focicsapatot láttam, egy nagyon jó meccset, szuperintenzív játékot. Top, top, top, top pillanatok számunkra; nyerhettünk volna, talán nyernünk is kellett volna” – értékelte csapata, a Liverpool teljesítményét Jürgen Klopp, miután a szombat esti csúcsrangadón 1-1-es döntetlent játszott az Arsenallal.

A Goal.com értékelésében kiemelte, hogy a Liverpool elszalasztotta az esélyt, hogy karácsonyra megszerezze a Premier League első helyét. Most sorozatban második hétvégéjén is döntetlent játszottak, ezúttal ráadásul a bajnokságot vezető Arsenal ellen.

Jürgen Klopp utólagos értékelése szerint fantasztikus volt a reakciójuk az 1-0-s helyzetre: nagyon intenzívek voltunk, majdnem túl intenzívek – mondta. Klopp kiemelte, hogy olyan jó passzt talán még életében nem látott, mint a Liverpool gólja előtt. A második félidőben szerinte jobb lehetőségeket kellett volna kialakítaniuk az ottani magas labdaszerzésekkel, „ez olyasmi, amin javítanunk kell”.

Az Arsenal a szombati eredményt követően vezeti a tabellát: korán vezetést szereztek, miután Gabriel Magalhaes gyorsan gólt szerzett, azonban a Liverpool még a félidő előtt egyenlített. A 29. percben Alexander-Arnold hosszú passzt adott Szalahnak, aki becselezte magát a 16-oson belülre, és ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik ezen a fontos mérkőzésen is kezdett, ahogy eddig a szezon összes bajnoki mérkőzésén is benne volt a kezdő 11-ben. Szoboszlai nagyon erősen indított a Liverpoolban, az elmúlt néhány mérkőzésen azonban változó színvonalú volt a játéka, Jürgen Klopp többször is lecserélte a második félidőben. A Goal.com értékelése szerint Szoboszlai szombati mérkőzésén hiányoztak a passzok és a lövések, a támadások pedig sokszor kifulladtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!