Az Arsenal védője is elismerte a kezezést, ami miatt a bíró nem adott büntetőt a Liverpoolnak

2023. december 23. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

1-1-es döntetlent játszott a Liverpool és az Arsenal a Premier League szombat esti csúcsrangadóján. Kemény meccs volt, helyenként színvonalas játékkal, a találkozó után azonban nem Szalah bombagóljával foglalkoznak a kommentárok, hanem egy látványos kezezéssel.

A 20. percben 1-0-s vendégvezetésnél az arsenalos Ødegaard kezére pattant a labda a saját tizenhatosukon belül. A középpályás ugyan megcsúszott, és valószínűleg önkéntelenül lendült a keze, a labda útját azonban megváltoztatta, így akadt meg a Liverpool támadása.

Egyértelműnek tűnt a szituáció, többször, több szögből is visszalassították a tévés közvetítésekben, a VAR-szobából azonban nem jeleztek a mérkőzést vezető Chris Kavanagh-nak. Ez azt jelenti, hogy a VAR-bíró David Coote egyetértett Kavanagh döntésével, és nem tartotta még kérdésesnek sem a jelenetet.

A Sky Sportnál kommentátor Gary Neville szerint szerencséje volt Ødegaard-nak, hogy nem kaptak 11-est, és hasonlóan látta a helyzetet az egykori Liverpool-játékos Jamie Carragher is.

Az FA szabályzata alapján nem minden kezezés számít szabálytalanságnak, ebben az esetben valószínűleg azért dönthettek úgy, hogy nincs büntető, mert Ødegaard mintha a gyep felé mozdítaná a bal kezét, azért hogy kitámasszon, ha a csúszás közben elesne. A Liverpool-szurkolókat nem igazán hatja meg ez a magyarázat, a közösségi médiában sokan felháborodtak a döntésen.

A meccs utáni sajtótájékoztatón egy másik Arsenal-játékos is azt mondta, bizony ez kezezés volt, járt volna a tizenegyes:

A Liverpool–Arsenal-mérkőzésről szóló tudósításunkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!