Halálosan megfenyegették a bírót, aki kiállította a Hertha egyik játékosát

2023. december 19. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzés után, mivel kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.

A Bild című újság szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy meg fogja ölni, majd azt írta neki, szégyent hoz a német futballra. A szurkolónak az nem tetszett, hogy kiállította Florian Niederlechnert az Osnabrück elleni hazai találkozón.

A Hertha középpályása egy kemény belépő után sárga lapot kapott. Majd a VAR jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt, a bíró ezután megváltoztatta döntését és piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere határozottan elítélte a történteket, majd az egy héttel ezelőtti, törökországi bíróverésre emlékeztetett.

„Megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy ezek a komoly bántalmazások sem késztetik arra az embereket, hogy elgondolkozzanak, hol van a határ”

– mondta Fröhlich, majd hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz és ők is csak emberek, olyan sportolók, akik természetes részei a labdarúgó családnak. Ittrich elárulta, hogy a fenyegetés szerzője azóta bocsánatot kért tőle.

A Hertha az utolsó helyen álló Osnabrückkel szemben gól nélküli döntetlenre végzett, és tabella a hetedik helyén áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!