A BL-szezon mentését mutatta be a Dortmund védője, a gólvonal elől rúgta ki a kapuba tartó labdát

2023. december 14. – 11:13

A BL-szezon mentését mutatta be a Dortmund védője, a gólvonal elől rúgta ki a kapuba tartó labdát
Niklas Süle mentése a Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2023. december 13-én, Dortmundban – Fotó: Franck Fife / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az év egyik legnagyobb mentését mutatta be Niklas Süle, a Borussia Dortmund német válogatott védője a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amikor becsúszva, a gólvonal elől rúgta ki a kapuba tartó labdát.

A 17. percben Lucas Hernández hosszú indítása után a PSG világbajnok csatára, Kylian Mbappé tört kapura, elhúzta labdát Gregor Kobel kapus mellett, majd az üres kapura lőtt. A lövése azonban nem volt elég erős, így a messziről becsúszó Süle még pont a gólvonal elől ki tudta kanalazni a labdát.

Mbappé a 76. percben aztán betalált a Dortmund kapujába, de egy néhány centis les miatt nem adták meg a gólt. A meccs végül 1-1-es döntetlennel ért véget, a Dortmund az első, a PSG pedig a második helyen jutott tovább a csoportból. Az AC Milan lett a harmadik, így ők az Európa-ligában, folytathatják, a Newcastle United pedig negyedik lett. A BL nyolcaddöntőinek sorsolását hétfőn tartják.

„A továbbjutás volt a fontos, mindegy, hogyan” – mondta a meccs után Marquinhos, a PSG védője. „Mostantól a nyolcaddöntőig fel kell készülnünk, méghozzá az eddigieknél jobban, mert biztosan nagyon komoly rivális vár majd ránk” – idézte Marquinhos szavait az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!