Az NBA határozatlan időre eltiltotta az ellenfelét arcon vágó Draymond Greent

2023. december 14. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az NBA határozatlan időre eltiltotta Draymond Greent, a Golden State Warriors kosarasát, amiért arcon ütötte a Phoenix Suns bosnyák centerét, Jusuf Nurkićot a két csapat kedd esti meccsén – írta az ESPN.

8:23 perccel a harmadik negyed vége előtt a Warriosr támadott. Nurkić szorosan fogta Greent, aki ezt nem vette jó néven, megfordult, és jobb karral izomból arcon vágta a bosnyák kosarast, aki ettől el is terült a parkettán. A játékvezetők videózás után kiállították Greent, akinek ez már a harmadik kiállítása volt ebben a szezonban.

Az elsőt azután kapta, hogy november 11-én a Cleveland Cavaliers ellen két technikai hibát kapott. A második a Minnesota Timberwolves ellen történt november 14-én, amikor egy tömegjelent közben fojtófogással ragadta meg Rudy Gobert nyakát.

„Nem szoktam bocsánatot kérni olyan dolgokért, amiket szándékosan teszek, de bocsánatot kérek Jusuftól, mert nem állt szándékomban megütni őt. A karommal akartam mutatni a játékvezetőknek, hogy szabálytalankodik velem, mert megfogta és húzta a csípőmet… és aztán lendítettem, és sajnos eltaláltam őt” – mondta Green a mérkőzés után, amit a Suns végül 119-116-ra nyert meg.

A liga közölte, hogy a Joe Dumars operatív főnök által kiszabott büntetés azonnal életbe lép. Ez már Green második eltiltása ebben a szezonban. „Meg kell felelnie bizonyos liga- és csapatfeltételeknek, mielőtt visszatér a játékba” – közölte az NBA. A 33 éves Greent pályafutása során 18 alkalommal állították ki, az aktív NBA-játékosok közül a legtöbbször.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!