Gulácsi Péter visszatért a BL-be, a Lipcse a City mögött jutott tovább

2023. december 13. – 21:34

Másolás

Vágólapra másolva



2022. októberi súlyos térdsérülése után ismét Bajnokok Ligája-meccsen védett Gulácsi Péter. Csapata már továbbjutó helyről várta a szerda esti találkozót, és ha a bajnokságban nem is kapott még lehetőséget a magyar válogatott kapusa, a Német Kupa után a BL-ben is bevetették.

A hazai pályán játszó Lipcse 2-1-re nyert a svájci Young Boys ellen, a három gól öt perc alatt esett a második félidő elején. Sesko szerzett vezetést a németeknek, ezt Colley kiegyenlítette, de Forsberg már az 56. percben beállította a végeredményt. A klub középhátvédje, Willi Orbán januárban játszhat legközelebb. A csoportot a címvédő Manchester City nyerte, miután mind a hat meccsét hozta.

A francia PSG rövid ideig kiesésre állt, de 1-1-re mentette a találkozóját Dortmundban, így a két csapat együtt haladt tovább. Ehhez kellett az is, hogy a Milan nyerjen Newcastle-ben. Az olaszok az Európa Ligában folytathatják, míg az angolok kiestek. A Barcelona vereséggel zárta a csoportkört, de az első helyét nem fenyegette veszély.

Az eddigi továbbjutók:

  • Csoportelsők: Atlético Madrid, Arsenal, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid, Real Sociedad
  • Csoportmásodikok: Köbenhavn, Internazionale, Lazio, RB Leipzig, Napoli, Porto, PSG, PSV.

Az egyenes kieséses szakasz sorsolását hétfőn tartják az UEFA székházában, azonos nemzetbeliek nem találkozhatnak, és azok a klubok sem, amik a csoportban egyszer már összekerültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!