Megbüntette a FIFA a Budapest Honvédot, nem igazolhat focistákat a klub

2023. december 13. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárta az átigazolásokból a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Budapest Honvédot. A szövetség szerint a klub nem fizette ki az egyik játékosát, miután felbontották a szerződését – írja a Sportal.

A hírt a fociklub is megerősítette közleményében. Azt írták, 12 légiós távozott a csapattól, miután a tavalyi szezon végén kiestek az első osztályból. A klub szerint 11 labdarúgó esetében mindkét fél számára elfogadható megegyezés született, és mindössze egyetlen játékos volt, aki végül nem fogadta el a számára felkínált feltételeket. Lazar Cirkovic a FIFA-hoz fordult, noha a klub szerint ők a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott kötelező szerződésminta alapján szerződtek a védővel, és a mintában foglalt záradék alapján mondták fel a megállapodást.

A FIFA a játékos javára döntött, és jogerősen kizárta a klubot az átigazolásból.

Ez azt jelenti, hogy nem regisztrálhatnak érkező focistákat. „Az eltiltás maximális időtartama legfeljebb három teljes és egymást követő regisztrációs időszakra terjed ki” – írta a FIFA a Sportalnak. A klubnál abban bíznak, hogy az átigazolási szezon január 18-i kezdetéig rendeződik az ügy, és minden jogi akadály nélkül igazolhatnak majd.

„A Lazar Cirkovic ügyében hozott döntést nem tartjuk jogosnak, ezért a Budapest Honvéd minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget megvizsgál, a FIFA legmagasabb fórumai felé is jelezzük az aggályainkat a határozat kapcsán” – áll a közleményükben. Azt is kezdeményezik az MLSZ-nél, hogy hangolják össze a magyar kluboknál kötelezően alkalmazandó szerződésmintát a nemzetközi szövetség jogalkalmazási gyakorlatával, hogy elkerülhessék az ehhez hasonló helyzeteket.

A Honvéd 18 forduló után nem áll túl jól a másodosztályban: 22 ponttal csak a 11. helyen vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!