Ollózós góllal jelentkezett be a Puskás-díjra a Manchester United argentin tinije

2023. november 26. – 23:41

Ollózós góllal jelentkezett be a Puskás-díjra a Manchester United argentin tinije
Alejandro Garnacho ollózós gólja az Everton ellen 2023. november 26-án, Liverpoolban – Fotó: Jason Cairnduff / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Könnyen lehet, hogy a szezon gólját szerezte Alejandro Garnacho, a Manchester United 19 éves argentin futballistája az Everton elleni vasárnapi bajnokin a Premier League-ben. Garnacho a 3. percben egy elképesztően látványos ollózós góllal szerezte meg a vezetést a vendégeknek a Goodison Parkban. Az szinte már most biztosra vehető, hogy Garnacho ezzel a góllal ott lesz Puskás Ferenc-díj követező jelöltjei között.

Utoljára talán Wayne Rooney lőtt ekkora gólt a Manchester Unitedben, amikor 2011-ben a városi rivális City kapuját vette be hasonló mozdulattal.

A második félidőben Marcus Rashford tizenegyből talált be, majd Anthony Martial is gólt szerzett, így a Manchester United 3-0-ra nyert idegenben. Az MU 13 forduló után 24 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán. A múlt héten a pénzügyi szabályok megszegése miatt tíz pont levonással sújtott Everton 4 ponttal az utolsó előtti, 19. helyen áll a bajnokságban.

A meccs után természetesen Garnacho gólja volt a fő téma. „Még sok meccs van hátra az idényből, de valószínűleg máris megvan a szezon gólja. Hihetetlen volt” – mondta Erik ten Hag, a Manchester United holland edzője, aki arra is reagált, hogy egyesek Rooney-hoz vagy Cristiano Ronaldóhoz hasonlítgatják Garnachót.

„Nem hiszem, hogy ez helyes. Ahhoz, hogy Garnacho ilyen irányba fejlődjön, nagyon keményen kell dolgoznia, és ezt következetesen kell tennie, de eddig ezt nem így tette. Határozottan nagy potenciál van benne, nem először látjuk ezt tőle, de ha olyan játékos akar lenni, mint Rooney vagy Ronaldo, akkor 20-25 gólt kell szereznie a Premier League-ben, és ezt nem könnyű elérni. Szóval sok minden vár még ránk, de a potenciál az megvan benne” – mondta a United edzője.

Az argentin tinédzser azt mondta, ő maga sem hitte el, hogy betalált. „Nem láttam, hogyan szereztem gólt, csak hallottam a tömeget, és azt mondtam: »Ó, istenem.« Az egyik legszebb gólom, amit valaha lőttem, nagyon boldog vagyok” – mondta Garnacho.

(Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!