Magyarország megpályázta a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezését

2023. november 21. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően a november 15-i határidőre benyújtotta hivatalos pályázati anyagát a Magyar Labdarúgó Szövetség az európai szövetséghez a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére, írja az MTI.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, hogy az első két megpályázható finálé a 2026-os és a 2027-es volt, ezeknek a lebonyolítására szándéknyilatkozat érkezett korábban az UEFA-hoz Magyarországról, valamint Olaszországból. A november 15-i határidőig mindkét jelentkező ország beadta a hivatalos pályázati anyagot is, ezeket februárra értékeli ki az európai szövetség, amely észrevételeket, javaslatokat is megfogalmaz addigra. A két BL-döntő rendezőjét jövő májusban jelenti be az UEFA.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető BL-döntőre. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok. „Addig pályázunk, amíg nem nyerünk” – mondta a közgyűlésen Csányi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!