Magyarország is érdeklődik a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő rendezése iránt

2023. július 18. – 18:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt, írja az MTI. Az UEFA honlapján azt írja: Magyarország a Puskás Arénával pályázna a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval.

A női BL-döntő rendezésére Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázatot, azokat február 21-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről. „Magyarország, Budapest és a Puskás Aréna az elmúlt időszakban sok rangos eseménynek volt kitűnő házigazdája, amelyekről az UEFA, a csapatok és a szurkolók részéről is pozitívak voltak a visszajelzések” – mondta az M1 aktuális csatornának Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki szerint a szervezetnek „régi vágya” a Bajnokok Ligája-döntő magyarországi megrendezése.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető BL-döntőre. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok. „Addig pályázunk, amíg nem nyerünk” – mondta a közgyűlésen Csányi.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban, míg a 2025-öst a müncheni Allianz Arénában rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!