Kovács Kokó István is a ringben, megcélozza a hazai ökölvívó szövetség elnöki posztját

2023. november 13. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Ökölvívó Szövetség november 18-i közgyűlésén az olimpiai bajnok Kovács István is csatába indul az elnöki pozícióért. Kokó szándékáról egyre több pletyka kelt szárnyra a napokban, az RTL-nek ő maga erősítette meg, hogy pályázik Kurtucz Csaba helyére. Kurtucz januárban lett a szövetség elnöke, Bajkai Istvánt váltotta, a megörökölt elnökség azonban kihátrált mögüle a nyáron, és lemondott. Aztán feljelentették egymást.

„Nagyon sok klubtól kaptam megkeresést, és velük egyeztetve jutottam arra a döntésre, hogy indulok a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki pozíciójáért” – ismertette Kokó, akit információink szerint a sportért felelős államtitkárság nem támogat.

Kovács 1996-ban olimpiát nyert, 1997-ben az amatőrök közt világbajnokságot – ez volt a második sikere, az elsőt még 1991-ben érte el –, majd 2001-ben a profik közt is világbajnok lett. Még abban az évben nem tudta megvédeni elsőségét, vereséget szenvedett Julio Pablo Chacóntól, még egy meccsre visszatért, és 2002-ben jelentette be a visszavonulását.

Kokó jó egy éven át, 2022 nyaráig volt a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) főtitkára, most pedig az egyik nagy profi szervezet WBO európai szekcióját vezeti.

Az egykori sportoló és műsorvezető október közepén volt Alinda vendége, akkor úgy nyilatkozott, hogy ő nem lett semmilyen szinten a politikának a kegyence. „Amire én roppant büszke vagyok, hogy úgy tudtam megmaradni autonóm embernek 53 éves koromra, hogy ebben az országban ez a legnehezebb.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!