Szoboszlai a második félidőben állt be, de nem jött össze a 97. perces egyenlítés a Liverpoolnak

2023. november 9. – 23:35

Szoboszlai a második félidőben állt be, de nem jött össze a 97. perces egyenlítés a Liverpoolnak
Fotó: Charly Triballeau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az első három mérkőzését megnyerő Liverpool FC 3-2-es vereséget szenvedett Toulouse-ban a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. A korábbiakhoz hasonlóan a Premier League-mérkőzésekhez képest alaposan felforgatva küldte pályára együttesét Jürgen Klopp vezetőedző, több alapember, köztük Szoboszlai Dominik is hiányzott a kezdőtizenegyből. A magyar középpályást aztán a második félidőben állt be.

Az első félidőben szinte végig az angol csapat támadott, jórészt birtokolta a labdát, a sok passzal azonban nem ment semmire a szervezetten védekező hazaiakkal szemben, akik a játékrész hajrájához közeledve egyetlen komolyabb helyzetükből, liverpooli labdavesztést kihasználva szereztek vezetést, írja az MTI.

A szünetben változtatott Klopp, Szoboszlai, Mohamed Szalah és Trent Alaxander-Arnold is beállt a második félidőre. Nem tudott azonban felpörögni a vendégcsapat, sőt a hazaiak bő húsz perc alatt további háromszor a kapuba találtak, igaz, kétszer szabálytalan körülmények között. Kétgólos hazai vezetés után a toulouse-iak összehoztak egyet a Liverpoolnak is, de ezután ismét növelték előnyüket.

A hajrában megint szépített a Liverpool, majd a 97. percben úgy tűnt, egyenlíteni is tud, de videózás után érvénytelenítette a találatot a bíró, mert az akció kezdeténél Alexis Mac Allister karjára pattant a labda.

A két csapat két héttel ezelőtti meccsét a Liverpool nyerte otthon 5-1-re.

A szintén magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette két hete a Sheriff Tiraspol otthonában megszerezte első pontját az EL-szezonban, most pedig az első győzelme is összejött. Bolla végigjátszotta a mérkőzést, amelyen az elején esett öngóllal sokáig a vendégek vezettek. A hazaiak a hajrában fordítottak, a moldovaiaktól pedig a ráadásban két játékost is kiállítottak. A H csoportban a Leverkusen a negyedik győzelmét aratta, ezzel továbbjutott.

Az Európa-ligában a csoportok győztesei bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival csapnak majd össze a legjobb 16 közé kerülésért. A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a Konferencia-liga kieséses szakaszába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!