Sebestyén Júlia-ügy: nyomoz a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt

2023. november 6. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Országos Korcsolyázók Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottságának elnöke, Bodó Barbara ügyvéd május elején arról értesítette emailben a korábban panaszt tévő szülőket, hogy megindítja a fegyelmi eljárást Gór-Sebestyén Júliával szemben. Olyan információ jutott el hozzánk, hogy legalább hét beadvány érkezett a szövetséghez, amiben a szülők kérik az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását. Sebestyént a gyerekek lelki és fizikai bántalmazásával vádolják.

A MOKSZ Tausz Katalin szociológust kérte fel független szakértőként az esetek kivizsgálására, aki meg is hallgatta valamennyi érintettet, ám

az általa készített a jegyzőkönyvet nem hozták nyilvánosságra, sőt még a panaszt tevő szülőknek sem mutatták meg.

A MOKSZ október közepén úgy döntött, hogy az esetet sajátságosan lezárja – megváltoztatta az etikai kódexet, a panaszok elévülését három évről egy évre módosította –, egyben bejelentést tesz a rendőrségre. Ezt a rendőrség feljelentésnek értékelte, és ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást – erősítette meg a BRFK a 24.hu-nak.

A rendőrség azt is közölte, hogy az október 31-én kedden kezdődött eljárásban gyanúsítottat még nem hallgatott ki.

Sebestyén a hazai műkorcsolya utolsó Európa-bajnoka, 2004-ben Budapesten nyert, négy olimpián vett részt, fair play díjjal is kitüntették. Viszont az utóbbi időszakban sorra hagyták el a tanítványai. A férje, Gór Csaba fideszes politikus Orbán Viktor miniszterelnököt idézte Facebook-oldalán februárban: „Itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének.”

Sebestyén úgy nyilatkozott, hogy szisztematikus hadjáratot vezetnek ellene, és ő edzőként ódzkodik mindenféle fizikai és verbális erőszaktól, megalázó vagy sértő gyakorlattól. Októberben a Ferencvároshoz igazolt, és a klubnál folytatja edzői pályáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!