Vas Blanka hiányában egy másik fiatal magyar tehetség nyert érmet a terepkerékpáros Eb-n

2023. november 5. – 20:18

Vas Blanka hiányában egy másik fiatal magyar tehetség nyert érmet a terepkerékpáros Eb-n
Takács Zsombor a terepkerékpáros Európa-bajnokság egyik akadályánál – Fotó: Luc Claessen / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt években Vas Blanka volt, aki folyamatosan szállította az érmeket a terepkerékpáros (ciklokrossz) Európa-bajnokságokról, de ő most kulcscsonttörése miatt el sem indulhatott a franciaországi Pont-Château-ban. Magyar siker így is született, a juniorok között Takács Zsombor ezüstérmes lett, a győztessel azonos idővel célba érve.

A 17 éves Takács már tavaly jelezte, hogy számolni kell vele a legjobbak között, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is 9. volt az U19-esek között. Idén már az egyik esélyként emlegették, és ezt igazolta is a szakághoz tökéletesen illő, mély saras pályán.

A hatkörös versenyben a francia Aubin Sparfel került gyorsan az élre, nyomában két másik franciával és két olasszal, de a negyedik kör végén utolérte őket Takács és Vas Blanka öccse, Barnabás is.

Ezután Takács volt nagyon aktív, az emelkedőkön folyamatosan keményebb tempót diktált, és Sparfelen kívül sikerült mindenkit le is szakítani. A franciával aztán végig együtt maradtak, minden a sprintre maradt, amiben hajszálnyival jobb volt Sparfel. Vas Barnabás is jól tartotta magát, végül 30 másodperces hátránnyal az ötödik lett.

A junior női mezőnyben Bruchner Regin az első harmadban végzett, ő a 12. helyen ért célba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!