Szalai Attila a kispadról nézte végig, ahogy csapata kikap a Bundesliga éllovasától

2023. november 4. – 18:09

Szalai Attila a kispadról nézte végig, ahogy csapata kikap a Bundesliga éllovasától
A Leverkusen játékosai ünnepelnek – Fotó: Heiko Becker / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A listavezető Bayer Leverkusen 3-2-re nyert a magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató Hoffenheim vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, írja az MTI.

Szalai Attila nyári átigazolását ebben a cikkünkben elemeztük>>>

A magyar védő a kispadról nézte végig a mérkőzést. A tabella élén álló leverkuseniek a szünetben kétgólos előnyben voltak, de a fordulás után tizenhhárom perc alatt kiegyenlítettek a hazaiak. A Bayer győztes gólját a duplázó Alejandro Grimaldo szerezte a 70. percben, így a Leverkusen tíz forduló után is veretlen, előnye pedig öt pont a Bayern Münchennel szemben.

A sérült Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg a 96. percben értékesített büntetőnek köszönhetően játszott 3-3-as döntetlent otthon a Borussia Mönchengladbachhal, míg a szintén sérült Schäfer András csapatát, a sorozatban tizenkettedik tétmeccsét is elveszítő Union Berlint 3-0-ra verte a vendég Eintracht Frankfurt.

Willi Orbán és Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig kétgólos vereséget szenvedett a forduló előtt még nyeretlenül sereghajtó Mainz otthonában. Orbán sérülés miatt nem volt a keretben, Gulácsi pedig a cserék között kapott helyet.

A címvédő Bayern München Harry Kane mesterhármasával és Dayot Upamecano góljával 4-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot idegenben. A sárga-feketék a bajnokságban 2018 óta nem tudják legyőzni a Bayernt.

Bundesliga, 10. forduló:

  • SC Freiburg-Borussia Mönchengladbach 3-3 (1-3)
  • TSG Hoffenheim-Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)
  • 1. FC Köln-FC Augsburg 1-1 (1-1)
  • FSV Mainz 05-RB Leipzig 2-0 (0-0)
  • Union Berlin-Eintracht Frankfurt 0-3 (0-2)
  • Borussia Dortmund-Bayern München 0-4 (0-2)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!