Leszakadt az ég, Verstappen és Leclerc mögé a két Aston Martin futott be az idő előtt lefújt brazil F1-időmérőn

2023. november 3. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Max Verstappen indulhat az élről vasárnap a Brazil Nagydíjon, miután a pénteki, a leszakadó ég miatt félbeszakított időmérőn ő futotta a legjobb időt. A második helyre Charles Leclerc ért oda a Ferrarival, a harmadik és a negyedik helyről pedig nagy meglepetésre a két Aston Martin indulhat majd, miután Lance Stroll és Fernando Alonso is váratlanul jó időt futottak a harmadik szakaszban.

A pénteki időmérő a pálya takarítása miatt negyedórás késéssel indult, és miután már előtte 60 százalék esély volt arra, hogy esni fog, így elég valószínű volt, hogy menet közben meg is ered majd. Az első szakaszt mindenesetre George Russell nyerte Verstappen és Leclerc előtt, a másodikban pedig Lando Norris volt a leggyorsabb a két Red Bull előtt. Itt egyébként Alex Albon futotta a leggyorsabb időt, de pályaelhagyás miatt végül kiesett.

Ezen a ponton a sötét felhőkből sejteni lehetett, hogy esni fog, Verstappen azonban még száraz pályán futhatta meg az idejét, Oscar Piastri körei közben viszont már elkezdett esni az eső, a McLaren pilótája pedig ki is csúszott a pályáról. Emiatt Pérez is csak lassabb időt tudott futni, és végül a kilencedik helyre ért oda. Az utolsó néhány percet végül piros zászlóval leintették a hatalmas vihar miatt, így végül Verstappen indulhat az első helyről. A Brazil Nagydíj vasárnap este hatkor kezdődik, szombaton pedig sprintkvalifikáció, aztán sprintfutam lesz. A teljes rajtrács:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!