Lemigránsozták és hamászos robbantósnak nevezték a csornai szurkolók a volt NB I.-es futballistát, aki emiatt lecseréltette magát

2023. október 31. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

A szurkolók rasszista bekiabálásai miatt lecseréltette magát Remili Mohamed, a harmadosztályú Kelen SC futballistája a Csorna elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen. A korábbi NB I.-es futballistát, az Újpest és a Vasas volt játékosát lemigránsozták és „hamászos robbantósnak” is nevezték a lelátóról – írta a Csakfoci.hu.

Vasárnap rendezték a Csornai SE és a Kelen SC mérkőzését a NB III. Észak-Nyugati csoportjában. A vendégek csapatkapitánya az algériai származású, 38 éves Remili Mohamed, aki a 71. percig viselte el a szurkolók beszólásait, aztán lecseréltette magát. A Kelen végül 2-1-re nyert.

„Húsz éve cipelem a hátamon ezt a terhet, amíg fiatal voltam, nem foglalkoztam vele, de az NB I.-ben nem is volt jellemző, hogy a bőrszínem miatt bántottak volna. Persze, néha előfordult akkor is, de a nagy tét, a sok néző miatt nem foglalkoztam vele. 38 évesen, két gyermek édesapjaként viszont ez már nem hiányzik nekem. A futball szeretete miatt játszom még ennyi idősen is, élvezem a játékot, szeretek gólpasszokat adni, gólokat rúgni” – mondta Remili a Csakfoci.hu-nak, majd így folytatta:

„A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak, hamászos robbantósnak neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést.”

„Tudom, hogy a foci nem sakk, hozzászoktam a válogatott szidásokhoz, soha nem vettem fel, ha például lila majmoztak a szurkolók, de van egy határ, amit nem lehet átlépni. A magánéletben szerencsére nincs ilyen gondom, tudom, hogy akik támadnak, az az elenyésző kisebbség, de ők a hangosak és az elfogadhatatlan megnyilvánulásaikkal tönkreteszik ezt a csodálatos játékot.”

A Kelen SC közleményt is kiadott a meccs után, ebben azt írták: „Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben.” A csapat edzője, Simon Ákos hozzátette: „Bízom benne, hogy a lelátón történtekkel pedig foglalkozik a Csorna vezetősége.”

A Csorna elnöke, Családi János csak röviden reagált a történtekre. „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!