Brutális huligántámadás Marseille-ben, a Lyon edzője vérző fejjel szállt le a csapatbuszról

2023. október 30. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban – írta az MTI.

A Lyon csapatbuszának több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé tartottak. A szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát, akit két segítője kísért be a stadionba. Ott orvosi ellátásban részesítették, később mégis kórházba kellett szállítani. A rendbontás miatt az illetékesek a meccs elhalasztása mellett döntöttek.

„Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítóak. Ezek olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit” – mondta Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter. Hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

A Marseille kilenc forduló után jelenleg kilencedik a francia bajnokságban, míg a Lyon nagy meglepetésre az utolsó helyen áll. A gyenge szezonkezdet miatt Laurent Blanc vezetőedzőt szeptemberben menesztették. A helyére a klub volt játékosát, a világbajnok Fabio Grossót nevezték ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!