Tíz hónapra eltiltották az olasz válogatott futballistát, aki a saját csapata meccseire fogadott

2023. október 26. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

Illegális sportfogadás miatt 10 hónapra eltiltották a labdarúgástól Sandro Tonalit, az angol bajnokságban szereplő Newcastle United olasz válogatott futballistáját – írta az MTI.

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke csütörtökön Rómában jelentette be a 23 éves játékosra vonatkozó ítéletet. Hozzátette, hogy a szövetség és a futballista ügyvédei között létrejött megállapodásnak megfelelően Tonalinak nyolc hónapig tartó rehabilitációs terápián is részt kell vennie, hogy kezeljék a szerencsejáték-függőségét.

Ez azt jelenti, hogy a középpályás számára véget ért a mostani szezon, és lemarad a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságról is, amelyre a címvédő olasz válogatott még nem jutott ki.

A döntést és a terápiára vonatkozó megállapodást még az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) sportbíróságának is jóvá kell hagynia.

Tonali korábban elismerte, hogy az AC Milan játékosaként saját csapatának meccseire is kötött fogadásokat. A futballista a nyáron váltott klubot, 63 millió euróért igazolta le a Newcastle.

Tonali mellett honfitársa, az Aston Villában játszó Nicolo Zaniolo ellen is vizsgálat indult, múlt kedden pedig Nicolo Fagioli, a Juventus játékosa kapott hét hónapra szóló eltiltást, valamint 12 500 eurós pénzbüntetést illegális sportfogadás miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!