Gólt nem, de pontot szerzett a Fradi a Genk ellen a Konferencia-ligában

2023. október 26. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A sok szabálytalanságot hozó meccsen mindkét csapat egy-egy kapufáig jutott. A Fradi ezzel a döntetlennel öt ponttal a második helyen áll az F csoportban – írta az MTI.

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriási koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Emiatt a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, mert Dibusz Dénes kapuja előtt jókora füst gomolygott.

A Genk és a Fradi is rendkívül fegyelmezetten játszott, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Helyzetek viszont alig voltak, a két kapusnak szinte semmi dolga nem akadt a meccs elején.

A 30. percben egy jó szabadrúgás-variáció után a Ferencváros megszerezhette volna a vezetést, de Sigér közeli lövése elakadt Maarten Vandevoordt kapusban. A 42. percben az exferencvárosi Joseph Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, de Dibusz nagy bravúrral a felső lécre tolta a labdát.

A ferencvárosi Cristian Ramírez és Christopher Bonsu Baah, a belga Genk játékosa a Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott mérkőzésen 2023. október 26-án, Belgiumban – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A ferencvárosi Cristian Ramírez és Christopher Bonsu Baah, a belga Genk játékosa a Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott mérkőzésen 2023. október 26-án, Belgiumban – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Nagy kimaradt Genk-helyzettel indult a második félidő – Andi Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása. A Fradi szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a belga csapat kapujáig. A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, egy szöglet után a lepattanó labdát Owusu Kwabena négy méterről a kapufára lőtte.

A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata – a Genkbe csereként beállt Tolu Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után –, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen. A csoport másik meccsén a Fiorentina 6-0-ra ütötte ki a Cukarickit.

A szerb vezetőedző, Dejan Stanković irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Sallai megsérült

A Freiburg egygólos hátrányból fordítva 3-1-re nyert csütörtökön a Topolyán a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. Sallai Roland kezdőként lépett pályára a Freiburgban, de csak bő húsz percet játszott: egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon fejelt kapu mellé, majd ő maga túlfutott az alapvonalon és a jobb combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni.

„Elindultam sprintben, és éreztem, hogy beszúrt az egyik lépésnél. Remélem, nem túl súlyos, de csak holnap lesz pontos diagnózis”

– nyilatkozta Sallai a meccs után az M1-nek. A Freiburg Vincenzo Grifo mesterhármasának köszönhetően 3-1-re nyert a szerb csapat ellen, és három forduló után 6 ponttal az A csoport második helyén állnak.

Az első félidőben 1-0-s hátrányba kerülő Freiburg fordításáról Sallai úgy vélekedett, hogy a második félidőben bátrabban játszott a csapata, labdabiztosabbak voltak a játékostársai és gólra törően fociztak. Ebben a szakaszban minőségben felülmúlták a Topolyát, ezért tudtak gólokat szerezni és helyzeteket kialakítani. Hozzátette, a céljuk ugyanaz, mint az előző idényben: tovább szeretnének jutni.

Az egy ponttal álló Topolyában Sós Bence a 79. percben állt be.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool hazai pályán 5-1-re nyert a Toulouse ellen az Európa-ligában, így három meccs után 9 ponttal vezetik az E csoportot. Szoboszlai a kispadról nézte végig a meccset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!