Több busz ablakát is betörték a Fradi-szurkolók Miskolcon

2023. október 25. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Több buszt is megrongáltak és ezzel milliós kárt okoztak a Ferencváros szurkolói, akik a hétvégén a Diósgyőr elleni bajnokira utaztak Miskolcra – írta a Minap.hu.

Múlt vasárnap rendezték a DVTK–Ferencváros NB I.-es labdarúgó-mérkőzést (1-2), amelyre több száz Fradi-szurkoló is elutazott. A Ferencváros kilenc autóbuszt bérelt a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.-től, hogy a különvonattal érkező szurkolóikat a Tiszai pályaudvarról elszállítsák a Diósgyőr stadionjáig.

„A rendőrség is külön kérte társaságunkat, hogy a szurkolókat a menetrend szerinti közlekedéstől teljesen elkülönítve, különjáratokon szállítsuk el a stadionba, de természetesen ennyi fradista felengedése a normál menetrend szerinti járatokra nagy kockázatot jelentett volna” – mondta Juhász János, az MVK villamosközlekedési igazgatója, hozzátéve, hogy gyakorlatilag mind a kilenc busz teljesen megtelt.

„Három autóbuszon ablaküvegek törtek ki, a többi járművön pedig a belső térben keletkeztek sérülések, az üléseket, a belső burkolatokat rongálták meg ezek az emberek”

– mondta Juhász János. A kár milliós nagyságrendű, amit a Ferencvárosnak kell megtérítenie. Az igazgató szerint a kárösszeget mindképp be fogják hajtani a klubon. „Egy autóbusz kivételével már az összeset helyreállították, köszönhetően annak, hogy az október 23-ai ünnep ellenére munkatársaim bejöttek dolgozni. Az átmeneti időszakban, a javítás alatt átszerveztük a reggeli csúcsidőszakot, így több helyen szóló buszok közlekedtek a csuklósok helyett” – tette hozzá az MVK vezetője.

Juhász János, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója mutatja a busz betört ablakát – Fotó: minap.hu / Juhász Ákos Juhász János, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója mutatja a busz betört ablakát – Fotó: minap.hu / Juhász Ákos
Juhász János, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója mutatja a busz betört ablakát – Fotó: minap.hu / Juhász Ákos
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!