Szoboszlai sem értette, miért állították ki Kalmárt a lefújás után

2023. október 15. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva



Sem a játékosok, sem a szurkolók nem tudták összerakni, mi történt a szerbek 2-1-es legyőzése utáni pillanatokban a Puskás Arénában, amikor a francia játékvezető, Francois Letexier felmutatta a piros lapot. Először azt sem lehetett értelmezni, kinek. Mint kiderült, a csereként beszálló Kalmár Zsolt kapta a büntetést, pontosabban a második sárgáját, így a litvánok ellen nem lehet ott a pályán kedd este. A Fehérváron játszó Kalmárra kint még nagyobb szerep is várhatott volna, mert Kaunasban a támadások szervezése lesz előtérben, nem a fegyelmezett védekezés.

A már ünnepelni induló Szoboszlai nem is értette, mi történt, de ő próbált úrrá lenni a helyzeten. A csapatkapitány a találkozó után elmondta, az ilyen téttel bíró meccseknél szinte természetes, hogy a feszültség kiszabadul a játékosokból, ami ezúttal is történt. Úgy gondolja, sohasem jó, ha kiesik valaki, de eddig ez a csapat mindig bebizonyította, hogy van valaki, aki egy hiányzó társ helyére méltóan be tud lépni.

„Összeszólalkoztunk, volt egy kis provokáció a szerb kapustól, aztán belém jöttek oldalról, azt sem tudom, kicsoda, elfutottam, és utána lett egy kis lökdösődés. Megesik az ilyesmi, az egész csapatot ki lehetne állítani egy ilyen helyzetben, kipécézett a játékvezető. Az első sárgát reklamálásért kaptam, nem könnyű a kispadról beállva türtőztetni magadat, és beleállni a kőkemény párharcokba. Biztos bennem volt az is, hogy miket nyilatkoztak a meccs előtt, idejöttek nagy arccal, aztán hazamentek pont nélkül. Nem jó, hogy megbüntettek, szerettem volna a pályán segíteni a csapatnak kedden, nem a lelátóról végignézni a litvánok elleni meccset” – mondta a találkozó után Kalmár.

Amint a videón is látható, a Torino kapusa, Vanja Milenković-Savić a hármas sípszó pillanatában, egy nagyot rúg a labdába, majd elkezdett magyarázni a magyar középpályásnak valamit. Aztán két kézzel integetett neki – előtte Kalmár az ujját a szájára téve intette csendre az eredmény ismeretében –, és utána jön az az ütközés, amiről Kalmár is beszélt. Akkor Szergej Milinković-Savićcsal találkozott. (Ő később Marco Rossival beszélte meg az esetet még a pályán.)

A meccs alatt két évet öregedő kapitány a sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy Kalmár az öltözőben mondta el neki, mi történt. „Odaszólt neki valamit a kapus, erre Kázsé megfordult, elindult felé, hogy megértse, egyáltalán mit mondott neki a kapus. Nem kellett volna megtennie, aztán hátulról meglökték, erre keletkezett egy tömegjelenet. Kalmárt helyesen, jogosan büntették, bosszantó, hogy egy ilyen fegyelmezetlenség volt az utolsó pillanatokban. A kiesésével a kecskeméti Horváth Krisztofer kaphatja meg az esélyt Litvániában, aki most a lelátóról nézte végig a meccset” – nyilatkozott Rossi.

A szakember a magyar állampolgárságára vonatkozó kérdésre azt mondta, eddig is egy volt közülünk. Sok minden nem változott, noha nem volt magyar útlevele, eddig is otthon érezte magát. A motivációja eddig is maximális volt, ezen az állampolgárság nem változtatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!