Simone Biles újabb vb-aranyával már minden idők legeredményesebb tornásza

2023. október 7. – 09:05

Simone Biles újabb vb-aranyával már minden idők legeredményesebb tornásza
A brazil Andrade és az amerikai Jones között középen a győztes Simone Biles – Fotó: Takuya Matsumoto/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A nők egyéni összetett versenyét hatalmas fölénnyel nyerte meg az amerikaiak sztárja, Simone Biles az antwerpeni világbajnokságon, jelentette az MTI. A tokiói olimpián a szerenkénti döntőktől mentális problémái miatt visszalépő Biles karrierje 21. vb-címét gyűjtötte be péntek este.

A 26 éves, négyszeres olimpiai bajnok Biles a négy szerből hármon, ugrásban, talajon és gerendán is a 24 fős mezőny legjobb gyakorlatát mutatta be, felemáskorláton pedig a hatodik legmagasabb pontszám volt az övé. Az összetettben elért 58,399 pontjánál a címvédő, ezúttal második brazil Rebeca Andrade több mint másfél ponttal szerzett kevesebbet. A bronzérmet a szintén amerikai Shilese Jones szerezte meg, aki az utolsó szeren, talajon csúszott Andrade mögé.

Simone Biles, aki első két világbajnoki aranyát még 2013-ban ugyancsak Antwerpenben szerezte, összességében 27. vb-érmét érdemelte ki.

A BBC kiemelte erről a teljesítményről, hogy ezzel a vb-n és olimpián szerzett érmeinak száma már 34-re emelkedett, ennyit pedig még senki sem szerzett a világon sem a nők, sem a férfiak közt.

Ez a szám pedig szinte biztosan növekedni fog a vb záróhétvégéjén, amikor a férfi és női szerenkénti döntőket rendezik meg, mert Biles mind a négy szeren ott lesz a nyolcas fináléban. Biles ugrásban a világ legnehezebb ugrását képes végrehajtani, amit róla neveztek el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!