Melegellenes skandálás miatt eltiltották a PSG négy játékosát

2023. október 6. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Ousmane Dembele, Randal Kolo Muani, Achraf Hakimi és Layvin Kurzawa egy mérkőzésre szóló eltiltást kaptak amiatt, mert részt vettek a melegellenes skandálásokban – közölte a francia labdarúgó-szövetség (IFL).

A szeptember 24-i bajnoki mérkőzésen a Paris Saint-Germain saját stadionjában fogadta a Marseille csapatát, a meccs egy pontján pedig a PSG szurkolói a Marseille-nek címzett melegellenes skandálásokba kezdtek. A L'Equipe című francia sportnapilap szerint a párizsi játékosok is részt vettek a sértő kántálásban. A francia szövetség a játékosokat október 10-i hatállyal egy mérkőzésre eltiltotta, és a párizsi Parc des Princes stadion egyik fő lelátóját két mérkőzésre lezárja.

„Klubunk sajnálja, hogy a fegyelmi bizottság erős és kollektív büntetést választott, amely valószínűleg aláássa a klub az egyesületekkel, intézményekkel és szurkolókkal folytatott párbeszédét, és a megelőzést is” – áll a PSG közleményében. Hozzátették, hogy nem fellebbeznek.

A játékosok később bocsánatot kértek, és arra hivatkoztak, hogy elragadta őket a győzelem okozta „eufória”. „Tisztában vagyunk azzal, hogy gesztusaink és szavaink milyen hatással vannak a közönségre, különösen a fiatalabbakra, akik arról álmodoznak, hogy futballmeccseket láthassanak. Őszintén sajnáljuk, hogy kimondtuk azokat a szavakat, amelyeket nem kellett volna kimondanunk, és szeretnénk bocsánatot kérni. A jövőben mindent megteszünk, hogy még inkább példamutatók legyünk” – írták a közösségi médiában közzétett posztjukban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!