A Real nyert Nápolyban, bajban a Manchester United

2023. október 3. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid fordulatos meccsen nyert Nápolyban, a Manchester United pedig kikapott hazai pályán a Bajnokok Ligája második csoportkörében.

Union Berlin–Braga

A német nemzeti ünnepen 70 ezren gyűltek össze a berlini Olimpiai Stadionban az Union Berlin első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésére. A hazai csapat már 2-0-ra vezetett az első félidőben, de végül a 95. percben 3-2-re kikapott a portugál Bragától.

A legszebb portugál gól a második volt, egy tökéletes szögletkombináció végén Bruma lőtt 25 méterről a bal felső sarokba. Amikor ezt a kombinációt megrajzolta a tervezőasztalon a Braga edzői stábja, talán maguk sem gondolták, hogy csúszós gyepen is ilyen pontosan végre tudják hajtani.

Érdemes megnézni, öten helyezkednek a kapu előterében, ketten a tizenhatoson kívül, akik mintha beszélnének is egymással, aztán eltelik pár másodperc, jön a labda, és bent is lesz a kapuban.

Bruma a bombája után felfújt egy lufit, ami a védjegyévé vált már korábbi csapatainál, a Lipcsében és a Galatasaraynál vagy a PSV-nél is. A 28 éves szélső lehet, hogy ennél a klubnál találja meg az állandóságot.

Az Union csapatában a sérülése után lábadozó középpályás, Schäfer András nem juthatott szóhoz. A németek két hete a Real ellen buktak el az utolsó pillanatokban, így egyelőre pont nélküliek.

A Real nyert Nápolyban, bajban az MU

A Real Madrid fordulatos mérkőzésen 3-2-re győzött a Napoli vendégeként, írja az MTI. A találkozón a spanyol együttesé volt az első helyzet, de a játékrész első felében a hazaiak irányították a játékot, és egy szögletet követően vezetéshez jutottak. A félidő közepén aztán némileg váratlanul Vinicius Jr. góljával egyenlített a Madrid, amitől a hazaiak érezhetően megzavarodtak, és a 34. percben a vendégek át is vették a vezetést Jude Bellingham szólója után, melyhez kissé érthetetlenül asszisztált a nápolyi védelem.

A második félidőre összeszedetten érkezett a Napoli, nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, veszélyes támadásokat vezetett és viszonylag gyorsan egyenlíteni tudott, egy hosszas videózást követően megítélt büntetőből Piotr Zielenski révén. A folytatásban is az olasz alkulat volt veszélyesebb, a Real a félidő közepén talált kissé magára, majd egy szöglet után Valverde bombázott messziről kapura, a labda pedig a lécről a hazai kapus, Alex Meret tarkójára, onnan pedig a kapuba vágódott. Ezzel ismét a spanyol gárda állt jobban, és előnyét a lefújásig megőrizte.

Az A csoportban a favorit Bayern München, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, a vártnál sokkal nehezebben, 0-1-ről fordítva 2-1-re győzött a Köbenhavn otthonában.

A játéknap egyik legnagyobb meglepetését a Galatasaray szolgáltatta, kétszer is hátrányból állt fel. Ráadásul Mauro Icardi büntetőt hibázott, a csapat mégis 3-2-re legyőzte a mély gödörben lévő, házigazda Manchester Unitedet, mely két kör után pont nélkül az utolsó az A jelű négyesben. A török együttes története során először nyert Angliában.

Szintén kellemetlen estéje volt az Arsenalnak, amely hiába szerzett gyorsan vezetést a Lens vendégeként, a franciák fordítottak és 2-1-re nyertek.

További eredmények:

  • PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 2-2 (0-0)
  • Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
  • Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-2)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!