Hiába került hátrányba, végül 6-1-gyel ütötte ki a Fradi az MTK-t

2023. szeptember 30. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetesen kifejezetten érdekesnek ígérkezett az élvonalba tavaly visszajutó MTK és a Fradi meccse szombat délután a magyar bajnokság nyolcadik fordulójában, ezúttal ugyanis az örökrangadó mindkét szereplője négymeccses győzelmi sorozatból, az élbolyból érkezett. A Fradi különösen jó formában van Csercseszov elküldése óta, szeptemberben a Zalaegerszeget is kitömte már a bajnokságban, és végül most is ez lett a vége, hiába került előnybe az MTK, végül 6-1-re kaptak ki otthon.

Az MTI beszámolója szerint Ferencvárosi nyomással és helyzetekkel, köztük egy kapufával indult a találkozó, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: Sigér hatalmas hibáját Bognár használta ki, és higgadtan passzolt Dibusz mellett a hálóba.
A kapott gól nem törte meg a bajnoki címvédő lendületét, továbbra is nagy fölényben játszott, és a góllövőlistát vezető Varga idénybeli nyolcadik bajnoki góljával előbb egyenlített, majd a szünet előtt Marquinhos közeli találatával fordított is.

A második félidőben aztán ugyanott folytatta a Fradi, Marquinhos nem sokkal később megint betalált, a 63. percben pedig Wingo pecsételte meg az MTK sorsát, miután a saját térfelén szerzett labdával megiramodott, majd egy óriási távoli bombával 4-1-re módosította az eredményt. A hajrában még esett két gól, előbb Abu Fani értékesített egy kipattanó labdát, majd a végeredményt a 92. percben a csereként pályára lépő Pešić állította be.

A korábbi meccsen a Paks hatot nem lőtt, de szintén fordított, az első félidőben bekapott gól után a másodikban kettőt lőtt, ezzel megverte a Mezőkövesdet, és továbbra is egy ponttal van lemaradva a Fradi mögött a tabellán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!